Brasserie Goaroije - Tips

Blogg

Mysiga Brasserie Goaroije.

I helgen var jag, Jakob och Eila i Älmhult på en av våra favoritrestauranger, Brasserie Goaroije. Denna pärla ligger bara 40 minuter från Växjö med tåg och bara någon minut från Älmhults tågstation. Vi älskar atmosfären och miljön på Goaroije, och maten SÅKLART! Den är grym! Så det är verkligen värt en liten tågresa. 

Under middagens gång gick Jakob iväg på toaletten och när han kom tillbaka så frågade han mig varför vi egentligen tycker om denna restaurangen så mycket som vi gör? Och sen började han svara på frågan själv och jag kan bara instämma. ”Det är liksom en blandning av mysigt och lyxigt, ett ställe som man verkligen längtar till att äta på! Och man vill ju bara umgås och hänga med de som jobbar här, de är så härliga och goa”. 

Vi började med lite mandelpotatischips och aioli och deras omtalade cornichons, det är smågurkor som är friterade och som man dippar i syrad grädde och honung. Jag vet vad ni tänker, vilken konstig kombo? Men nej, det är en grym kombination av smaker. Så sjukt gott!! Måste provas. 

Vi provade även kaviar för första gången, väldigt spännande. Detta var en kaviar från Strömsnäsbruk i Småland. Man hör ju ofta om rysk kaviar när det talas om det så det var trevligt att denna var närproducerad. Vi hade typ inga förväntningar eftersom vi aldrig ätit kaviar, men det var verkligen supergott. Vi fick det godaste briochebrödet som var smörstekt till, hackad rödlök, gräslök och syrad grädde. Alltså mums, det vattnas i min mun när jag tänker på det!! Brödet var galet gott till, sådär ”smörigt” och härligt. Lite bubbel var perfekt att svalka strupen med mellan tuggorna.

Vi ville smaka på så mycket så vi delade, det tycker jag är det bästa sättet att äta på. Man får ju smaka  allt man vill och missar inget. Vi åt en trattkantarell-lasagne (höger) och en torsk med mandelpotatis, kantareller och västerbottenost som serverades i en liten stekpanna som jag kallar det (vänster). Väldigt mumsigt. Min favorit var helt klart lasagnen, så krämig och god! Nästa gång  ska jag ta den själv så jag får äta upp hela, hehe.

Till huvudrätt blev det en grissida med svarta vinbär, brysselkål, äppelsky och potatispuré, Jakob tog en entrecote med typ en sallad på spetskål, hasselnötter och parmesan. Grissidan bara smälte i munnen så mör och härlig den var! Supergottt!!! Allt gifte sig så bra. Den kändes så höstig och passade perfekt den här regniga lördagen. 

Och till efterätt!!! Då blev det ”friterade gullbollar” med kanelglass, lite crumble och äppelkompott. Dessa fantastiska bollarna var som mini donuts typ, friterade och rullade i socker. Jag har ätit liknande i Göteborg för ett tag sen och alltså det är såå himla gott. Kanelglassen till var magisk och jag hade kunnat äta 3 såna desserter!! Mums!

Jag drack lite bubbel men annars höll jag mig till det alkoholfria och drack en supergod rabarber-mojito, solskenslemonad och alkoholfri äppelcider från Skåne. Riktigt fräscht och gott till maten.

Eila skötte sig så bra och var så duktig. Hon sov hela tågresan dit och sen sov hon fram tills vi skulle börja på huvudrätterna, hehe. Då fick hon sitta med och leka lite, sen åt hon lite och somnade på vägen hem igen. Duktiga tjejen! Älskar att vi kan gå ut och äta fast att vi har vår lilla tjej nu. 

Nästa gång ska vi dra med oss några vänner så vi kan få dela med oss av detta mysiga ställe!