Jakten på drömjobbet - Positivets Hundcenter

Blogg

Nästa stopp på jakten på drömjobbet blev ”Posititivets Hundcenter” på Norremark. Ett hunddagis som delägaren Stephanie Lundell 25, startade med sin vän i februari 2015. De är 4 anställda och har ibland upp mot 15-20 hundar att ta hand om. Positivets Hundcenter är ett s.k. flockdagis, där hundarna lever tillsammans i en grupp/flock och inte i burar eller boxar som på många andra dagis. Så för att alla ska trivas och gå ihop i gruppen prövas varje hund någon månad innan man får en plats på dagiset.

IMG_2336 IMG_2337 IMG_2338 IMG_2339

UTBILDNING – Det finns lite olika kurser och utbildningar för dig som vill bli hundskötare och jobba med hundar. Du kan redan på gymnasiet välja en naturbrukslinje med inriktning hund där du läser kurser som bl.a. djurvård, sällskapsdjur och hundpedagogik. Har du kommit på att du vill jobba med hundar efter gymnasiet så kan du läsa en 1-årig utbildning där du blir hundskötare. Dessa utbildningar hittar du lätt genom Axevalla folkhögskola. Det finns även kurs för att bli ”Hunddagisföreståndare” som tjejerna som har dagiset har gått, där går man igenom hundraser, hygien, lite lagar och regler. Som person ska man såklart ha ett intresset för djur och hundar, man ska ha kunskap om hundar och deras beteende för att förstå dem och olika situationer bättre. Du som person ska även vara lugn och stresstålig om något drastiskt skulle ske, t ex ett bråk där man måste gå emellan 2 hundar. Hundar och djur känner av när människor är stressade och oroliga och det kan göra en situation värre, därav ska du vara en lugn och trygg förebild för hunden/djuret om något händer.

ARBETSTIDER – Beroende på hur hunddagiset har öppet så kan man jobba lite olika. Men just Positivets Hundcenter har öppet mellan 06.45-18 (Mån-Tors) och de stänger 17.00 på fredagar. Så detta är ungefär tiderna du kan jobba om dagiset inte håller öppet under helgerna.

LÖN – När det gäller lönen så går man efter kollektivavtal och då räknas hundskötare till SLA (Skogs- och lantarbetsgivarförbundet). Och förra året var grundlönen för en heltidsanställd 18.940kr.

IMG_2342

Här fick jag mysa lite med 2 av hundarna i deras soffa. Så himla mysigt. Under mitt besök på dagiset så var vi med hundarna hela tiden, jag fick mysa och leka med dem. Vi var även ute en sväng i deras rastgård. Där var en stor blandning av olika raser, vilket jag tycker är superkul. Tänk att få lära känna så många olika individer, stora som små. Och att de får leka och ha kul med så många andra hundar. Jag som älskar och är uppvuxen med djur och hundar var i paradiset här. Jag hade absolut kunna tänka mig att jobba med djur och hundar sådär. Man märkte att det kunde vara väldigt lugnt och mysigt ena stunden och andra stunden skällde alla hundar och det var inte så lugnt längre. Så jag tror man ska vara så som person också, lugn men beredd på att ha lite mer energiska och händelserika stunder.

Jag tackar för mig och säger tack till Stephanie och resten av gänget på Positivets Hundcenter.

Nästa vecka är jag tillbaka igen, missa inte det.

– K

IMG_2340IMG_2341

Här har hundarna det bra, mysiga fåtöljer och soffor där de kan ligga och slappa och gosa med varandra.